kolmapäev, 23. september 2009

Tiit Tarlap kandideeris auhinnale

Reedene «Sirp» kirjutas, et «Esimene Siugja Sulepea auhind Holger Kaintsile».

Kirjastusele Ji oli enam kui huvitav teada, et auhinna nominentide hulgas oli Tiit Tarlap ja tema romaan «Meie, kromanjoonlased». Alljärgnevalt siis paar teemakohast kirjakohta žürii liikmetelt.

Peeter Helme
Mulle endale jättis äramärgitud proosateostest sügavaima mulje just «Meie, kromanjoonlased». Sain sellest umbes samasuguse elamuse nagu lugedes ükskõik millist maailmakuulsat ulmeautorit, olgu siis näiteks Banksi või Simmonsit ...

Nagu nemad, nii on ka Tarlap suutnud kirjutada tasakaalustatud ja põneva ulme-eepose, kus on paras kogust märulit ja tulistamist, paaris filosoofia- ja ajalooteemaliste mõlgutuste ja fantaasiatega. Lugemisnaudingu tagab veel ka autori oskus ajada lugeja pea segi ootamatute sisuliste pööretega.


Karl Martin Sinijärv
Soovitan kindlasti lugeda Tiit Tarlapi «Meie, kromanjoonlased», mis on kõrgel tasemel klassikaline ulme ning koosneb tegelikult neljast eraldi lühiromaanist. Üleilmastumise viljastavates tingimustes pidasime teost siiski kröömike liig kosmopoliitseks.


Tiit Tarlapi romaani puhul ongi huvitav, et Ulmekirjanduse BAASi arvustused on kurjemad, kui Tarlapi puhul seni kombeks on olnud. Samas, ulmevälistest ringkondadest on seni vaid positiivset vastukaja tulnud...

Kommentaare ei ole: